Mikaela Nordström Porträtt & Fine Art

Re:Design

”För femte året i rad samarbetar Modeskolan, Fotoskolan STHLM och Röda Korset kring redesign. Tanken med projektet är att ta hand om de kläder som Röda Korset normalt slänger för att de är oanvändbara och av dessa skapa nya kläder. Den nya, redesignade kollektionen har fotograferats av studenter på Fotoskolan STHLM och kommer att visas på en modevisning den 12 maj.

Årets tema är Ensamhet och ligger i linje med den nationella kampanj Röda Korset hade i slutet av förra året.

– Vi ser fram emot att uppmärksamma de som befinner sig i ofrivillig ensamhet samtidigt som vi vill göra något för att minska klädsopberget, ta vara på vår miljö och åstadkomma spännande möten, säger Erik Hall, föreståndare på Kupan, Röda Korset.

Eleverna på Modeskolan har utifrån årets tema och de kasserade kläderna de valt fått fria händer att skapa utifrån sin egen lust. Temat Ensamhet har tolkats väldigt fritt vilket också har gjort plaggen väldigt olika.

– Vissa har experimenterat med färdiga plagg och vänt upp och ner på dem, skapat en klänning av en upp- och nervänd kavaj eller gjort en väst av en kjol. Andra har utnyttjat tygets färg, fall och struktur och komponerat nya plagg. Uppfinningsrikedomen har varit på en hög nivå! säger Charlotte Svinevit som leder Re:designprojektet på Modeskolan.”

Project Details

Client: Röda Korset

Utställning